5700 Pico

Vrij voor adoptie
Vragen over 5700 Pico?
Neem gerust contact op met ons team. Wij streven er naar uw bericht binnen 48 uur te beantwoorden. De mensen van ons team zijn bereikbaar per adoptie@greyhoundsrescue.nl.
Ras:
Podenco
Geslacht:
Reu
Gewicht:
15,30 KG
Leeftijd:
10 jaar, 4 mnd
Geboortedatum:
01-06-2014
Land:
Nederland
Sheltercode:
Pleeg
Karakter:
Lief, Sociaal, Vitaal, Aanhankelijk, Blij, Gevoelig, Grappig, Onzeker en Verlegen
Gedrag:
Goed met andere honden, Goed met katten en Goed met volwassenen
Gezondheid:
Anaplasma negatief, Leishmania negatief, Ehrlichia negatief, Filaria negatief en Borrelia negatief

Omschrijving van 5700 Pico

Pico (10 jaar) is weer ter adoptie. Hij is 8 jaar geleden geadopteerd in Nederland maar vanwege een scheiding kon hij helaas niet blijven. Hij woont nu een maand bij zijn opvanggezin in Zuid-Holland.

Pico is 10 jaar, maar dat zou je niet zeggen als je hem ziet. Door zijn enthousiasme, gekke sprongen en aandoenlijke koppie oogt hij een stuk jonger. Pico is een ontzettend lief en gevoelig hondje, boterzacht. Hij houdt van knuffelen en ligt graag bij je op de bank. Het vreemd zitten heeft hij echt uitgevonden en hij propt zichzelf altijd wel ergens tussen. Zelf vindt hij dat hij er altijd nog wel bij past ;)

In huis is Pico rustig. In de tuin vindt hij het heerlijk om te snuffelen of achter een knuffeltje aan te rennen en hij maakt dan de gekste sprongen. Hij is nog fit dus af en toe moet hij zijn energie wel kwijt kunnen door te rennen, spelen of een flinke wandeling te maken. Auto rijden is geen probleem, hij geniet er echt van en gaat graag met je mee op pad. Zeker in gebieden waar hij veel kan snuffelen en waar het niet zo druk is is hij in zijn element.

Het grootste gedeelte van de tijd loopt Pico keurig aan de riem. Er zijn ook momenten van onzekerheid. Dit uit zich dan in zenuwachtig heen en weer lopen met zijn staart tussen zijn benen en piepen. Op andere momenten begroet hij vreemde mensen heel open en vrolijk en lijkt hij nergens van onder de indruk.
In huis is het beeld dat hij laat zien ook nog wat wisselend. Al merkt het opvanggezin wel dat hij steeds relaxter wordt in huis.

Bij het opvanggezin kan hij prima een dagdeel alleen blijven. Dit zal wel weer rustig opgebouwd moeten worden na een verhuizing. Pico leeft graag in een stabiele roedel bij 1 of meerdere stabiele honden. Hij zoekt steun bij de honden in het opvanggezin en kruipt regelmatig lekker tegen ze aan in de mand. Het liefst houdt hij de roedel bij elkaar. We verwachten dan ook dat een grote roedel waarbij de honden regelmatig in aparte groepjes uitgelaten worden niet ideaal zal zijn voor hem.

Met katten (en andere boerderijdieren) leven is voor dit mannetje geen enkel probleem. Het liefst geeft hij ze kusjes en ligt hij tegen ze aan, maar als ze daar niet van gediend zijn laat hij ze met rust.

Er is een hartruisje geconstateerd. Deze is recent onderzocht (27-8) met een echo en er is gelukkig geen reden voor zorgen. Pico heeft er geen last van en is nog super energiek voor een senior. Het is wel belangrijk om dit in de gaten te houden in de toekomst.

We zoeken voor dit zachte mannetje een rustige situatie (zonder kleine kinderen) bij mensen met humor, veel liefde, geduld en minimaal 1 stabiele hond zodat hij nog verder kan opbloeien.

Verliefd geworden op dit geweldige mannetje? Neem dan contact op.

Video van 5700 Pico

Foto's van 5700 Pico